Oświadczenie

W związku z serią pomówień dotyczących mojej osoby publikowanych na profilu Taryfa24 na Facebooku, w czasopiśmie Taryfa.Info (wywiad z Tadeuszem Stasiowem) oraz rozpowiadanych w rozmowach prywatnych przez redaktora Taryfy.Info Tomasza Modzelewskiego oświadczam:

-nigdy nie mówiłem, że jestem doktorem prawa;

-porozumienie trzech związków zostało zerwane przez Tadeusza Stasiowa we wrześniu 2014 roku podczas Konferencji środowisk taksówkarskich w Toruniu, kiedy to kilku panów uzurpowało sobie jedyne prawo do reprezentowania wszystkich taksówkarzy;

– podczas podróży po Polsce, którą odbyłem w lipcu br. nie poruszałem tematu Taryfy.info, a co za tym idzie, nie oczerniałem tego czasopisma;

-nigdy nie atakowałem redakcji Taryfy.Info ani czasopisma jako takiego;

-nie kłamałem na temat kolportażu miesięcznika „Na słupie”, zainteresowani od początku byli informowani o sposobie jego kolportażu;

-nie brałem i nie biorę pieniędzy z KIGT „TAXI”;

-zarówno podczas prac nad nowelizacją Ustawy o transporcie drogowym, jak i obecnie wnioskowałem o zwolnienie firm działających od co najmniej pięciu lat na rynku TAXI z obowiązku wykazania środków w wysokości 50 tys. euro przy wystąpieniu z wnioskiem o licencję na pośrednictwo w przewozie osób taksówką;

-nowelizacja Ustawy o transporcie drogowym nie wymaga wpłacenia kaucji w wysokości 50 tys. euro przez pośrednika;

-w tworzeniu i/lub wydawaniu „Na słupie” nie biorą i nie będą brały „inne szatany” (cytuję redaktora naczelnego Taryfy.Info);

Większość tych wpisów została już usunięta, ale w internecie nic nie ginie. W zwiazku z tym, że szkalowanie mojego dobrego imienia nadal ma miejsce, złożyłem pozew przeciwko Tomaszowi Modzelewskiemu z artykułu 212 Kodeksu Karnego wraz z całą dokumentacją. Środki prawne przeciwko Tadeuszowi Stasiowowi podejmę w najbliższym czasie. Rozważam także złożenie podobnych pozwów w imieniu ZZT „Warszawski Taksówkarz”.

Jarosław Iglikowski

Przewodniczący Związku Zawodowego Taksówkarzy „Warszawski Taksówkarz”